Netgroup

Satsar man 100% ger det alltid effekt

Bakgrund
Netgroup består av 14 st autonoma och specialiserade konsultbolag inom fordonsindustrin samlade under ett tak. P g a att framförallt Volvo bestämde sig för att dra ner på antalet konsultbolag tvingades många konsultbolag att antingen lägga ner eller hitta nya affärsområden. Men Netgroups ägare fann en smart lösning i att skapa ett gemensamt bolag för att möta Volvos krav, inte bara som ett paraplybolag, utan även möta kundens utmaningar tillsammans.

Utmaning
Till en början fungerade det mestadels som en paraplyorganisation. Samarbetet mellan bolagen var ganska litet och framförallt inte känt hos fordonsindustrin. Det fanns en stor utmaning i att ladda varumärket med rätt innehåll, samtidigt som det fanns en lika stor utmaning att skapa en gemensam säljorganisation inom Netgroup och få alla specialister att samarbeta och lösa projekt. Varför skulle en anställd på ett av konsultbolagen vilja samarbeta med någon från ett annat konsultbolag även om man ingick i samma organisation. Dessutom fanns det en bild av att Netgroup enbart hyrde ut enskilda konsulter, inte att de var kompetenta att ta sig an stora fordonsprojekt.

Lösning
Detta krävde ett gediget strategiarbete med undersökningar bland både kunder och personal. Efter det bygga upp en affärsstrategi och en ny varumärkesplattform inklusive implementering. Bygga upp säljorganisation, skapa ett koncept och ta fram kommunikation. Varumärkets löfte blev: Handpicked teams for your technical needs. Vårt koncept som sen startade den kommunikativa resan är idag: 100% dedikerade till fordonsindustrin.

Resultat
Efter fem år tillsammans har omsättningen gått från 400 msek till 900 msek.

Ansvariga

Magnus Hård

Analytiker & Strategiansvarig

+46705 86 00 06

magnus.hard@habermax.se

Jens Krona

Creative Director & Varumärkesstrateg

+46702 891 673

jens.krona@habermax.se

DNA Agency

Joachim Larsson
Hanna Eliasson
Magdalena Hässel