Svensk HandbollsElit

SHE

Svensk HandbollsElit – Att skapa en livsstil av ett handbollsvarumärke?

Bakgrund
Elitserien för damer i Sverige var tvungna att byta namn. Herrarna hade redan bytt sitt namn till Handbollsligan, vilket de inte ville att damerna också skulle döpa sin liga till. Vilket gjorde att det naturliga valet av namn inte var möjlig. Vi började vårt samarbete då vi på den tiden hette We are Insight, men som vi sen döpte om till Habermax.

Utmaning
Ur ett varumärkesperspektiv var det kanske mer naturligt att döpa båda ligorna till samma namn. Det skulle förenkla på många sätt och troligtvis även vara mer ekonomiskt. Men förutsättningen var att det inte skulle vara samma namn. En upptäckt vi gjorde var att det finns en tradition att herrlag ofta kallas A-lag och damlag kallas just damlag. Vilket givetvis inte är bra om man vill stå på egna ben. Vi var tvungna att skapa ett bättre namn och fylla det med värden som man normalt inte förknippade damhandboll med idag. Vi upptäckte också genom vår research att det fanns fantastiska värden både på plan och utanför som vi kände att att många tjejer hade behov av att få en tillhörighet till. Vi ville verkligen göra en insats för tjejer i allmänhet och handboll i synnerhet. Det var verkligen på tiden.

SHE Varumärkesstrategi, koncept och design
SHE Varumärkesstrategi & koncept

Lösning
Första delen i detta projektet gjordes under vår gemensamma tid på reklambyrån Reagent och We are Insight. Som vi nämnt innan så ville vi inte bara skapa ett bra namn, vi ville bygga en livsstil. Namnet blev SHE, Svensk HandbollsElit. Bättre förkortning gick knappast att få. Och efter en grundlig research fann vi ganska snabbt att det finns få sporter som är så tuffa som just handboll, men det existerar inget gnäll, inget tjafs, inga filmningar. Det är schysst, men tufft. Man tar varandra i hand efter matchen. Det skapade vårt koncept: Ge allt. Alltid.  

Resultat
SHE står för en av de största publikökningar inom svensk idrott.

Ansvariga

Magnus Hård

Kundansvarig

+46705 86 00 06

magnus.hard@habermax.se

Jens Krona

Creative Director

+46702 89 16 73

jens.krona@habermax.se

Frida Rindewall

Copywriter