Kategorier
Dagens insikt

Idag prioriteras lansering ofta före implementering. 
Är det Kotlers fel?

Alla vet idag att bilden av ett varumärke skapas till stor del av medarbetarna (Det finns givetvis undantag). Men generellt så är medarbetare i företag oerhört viktiga för att bygga upp ett starkt varumärke, vi kan ta Systembolaget som exempel. Kan du nämna något annat monopolföretag som du blir bättre bemött på? Vi kan inte komma på något spontant.

Vi arbetar bland annat med att ta fram varumärkesplattformer för olika varumärkesägare och lite för ofta när vi pratar om implementering vill några göra jobbet själva. Ibland pga kostnadsskäl naturligtvis, men även att förståelsen av viktigheten inte riktigt finns där. Utan att ha empiriska fakta så känns det som att vi går åt fel håll.

Givetvis är vi nyfikna på varför det i så fall är så här och när vi diskuterade här på kontoret, kom tanken upp att det kanske är Kotler som ställt till det. Alla som läst marknadsföring har läst Kotler, även vi. Men vi kunde inte minnas att det nämndes särskilt mycket om ämnet implementering? Det vi lade på minnet var hur man bearbetar marknaden med Kotlers alla P. Alltså mer om det externa än det interna.

Men vad säger ni andra som plöjt Kotler? Joakim Hökegård, Lotta Peterson, Patrik Dyrendahl, Hans Rosenhoff eller Per-Anders Grösfjeld? Kan det vara så att vår insikt idag inte stämmer? Ni har ju alla bra åsikter och era minnen kanske är bättre än våra. Kommentera gärna så vi tillsammans blir lite klokare.

Att implementeringen är oerhört viktig för att bygga ett varumärke är självklart. Hur en medarbetare ska hantera olika situationer som kommer att dyka upp en vanlig arbetsdag. Det vill säga hur de ska jobba med de värden och planer som vi kommit fram till. Samtidigt som de får en möjlighet att känna efter vad det innebär konkret och vilka lösningar som stärker varumärket på bästa sätt. Dessutom är det ett bra tillfälle att få medarbetarna att känna att varumärket är deras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *