Kategorier
Dagens insikt

Skriv inte rubriken med versaler. Då skriker du!

Det finns regler man alltid ska följa. Du ska köra på rätt sida av vägen, du ska äta grönsaker och du ska vara en schysst människa. Det finns naturligtvis massor av andra regler som också är kutym att följa.

En av dessa regler är att du alltid ska skriva dina rubriker i sociala media med gemena bokstäver och med inledande versal bokstav. Vi på Habermax har roat oss med att bryta mot denna regel dels för att se om någon reagerar och för att just bryta mönster.

När vi gick i reklamskola fick vi lära oss att bryta mot regler. Bland annat pratade vi om det här citatet: If they give you ruled paper, write the other way. Det har väl på något sätt fastnat i våra hjärnor och vi har levt efter det. För alla er som har reagerat negativt vill vi naturligtvis be om ursäkt. Det var verkligen inte vår mening att reta upp er eller att provocera. Det var helt enkelt ett litet kul sätt synas och bryta vardagens alltmer strömlinjeformade utseende. 

Men ny tid, nya möjligheter. Så från och med nu kommer vi att ställa in oss i ledet och göra som alla andra, vi kommer att skriva våra rubriker med gemena bokstäver med en inledande versal bokstav. Tack alla ni som stöttat oss sagt att vi varit modiga och vågat bryta mönster. Vi lovar att vi återkommer inom snar framtid med något annat för att bryta lite regler. För vi är ju skolade så.

Magnus Hård, Strategiansvarig & CEO Habermax
Jens Krona, CD & varumärkesstrateg Habermax

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *